perjantai 6. tammikuuta 2017

Lähtö lähenee

Tämä suklaan rakastaja on lähdössä huomenna Belgiaan työharjoitteluun kolmeksi viikoksi. Leipuri-kondiittorin opintoja on nyt takana vuosi ja erilaisia harjoittelupaikkoja on tullut käytyä läpi muutamia. Belgian harjoittelun tavoitteena on oppia lisää suklaasta ja sen työstämisestä. Päässä pyörii ristiriitaisia ajatuksia, jännittää kuinka seuraavat kolme viikkoa tulevat sujumaan. Tulen kyllä toimeen aina kaikkien kanssa ja englanti sujuu hyvin, mutta tämän alan hommia en ole koskaan tehnyt muilla kielillä. Eiköhän tästäkin selvitä.

Olen menossa harjoitteluun pieneen kaupunkiin nimeltä Zelzate, joka sijaitsee Brysselistä noin 80 kilometriä luoteeseen. Harjoittelupaikkana toimii Chocolaterie De Graeve. Lisätietoa yrityksestä saan paikan päällä, tällä hetkellä tiedän, että sen on perustanut äiti ja poika, Lydie ja Kristof De Graeve. Siellä tehdään erilaisia praliineja sekä maalataan suklaata.

Sain vinkin paikasta opettajaltani Outilta, otin yhteyttä ja muutaman mutkan ja yhden belgialaisen ystävän kautta sain vihdoin yhteyden De Graeveen ja sain varmistuksen paikasta. Aloitan 9.1. ja viimeinen työpäivä on 27.1. Majoituksen sain onneksi hoitumaan De Graeven kautta ja majoitunkin heidän kotonaan. Tämä on iso säästö opiskelijan budjetille. Työviikot ovat 5-päiväisiä, noin seitsemän tuntia päivässä. Tämäkin tarkentuu vielä kunhan pääsen paikan päälle.

Kerron matkastani ja alkuvalmisteluista vielä tarkemmin tulevissa teksteissä, nyt on vielä pakattava viimeiset tavarat ja mentävä unten maille. Aamulla on aikainen lähtö kohti suklaa-unelmia.

Nine out of ten people like chocolate. The tenth person always lies.  
-John Q. Tullius



1 kommentti: