Tässä on tulossa suklaalla kuorrutettuja kahvipapuja |
Muotteja valaessa tulee olla todella tarkka, että suklaa on juuri oikeanlaista koostumukseltaan, ts. lämpötila on oikea. Puolikkaankin asteen heitto voi aiheuttaa suklaaseen harmaita raitoja tai pilkkuja. Liian lämmin suklaa valuu muoteista liian vauhdikkaasti ulos, jolloin tuloksena on liian ohut kuori. Liian kylmä suklaa puolestaan on jähmeää ja lopputuloksena on liian paksu kuori. Mutta myös valutusajalla on oma vaikutuksensa, mikäli valutusta tapahtuu liian kauana, kuori on ohut. Ja puolestaan liian lyhyt valutusaika tekee kuoresta paksun. Olen saanut muutamaan otteeseen valaa uudestaan tekemiäni muotteja, mikä on kyllä ollut hyvä oppimisen kannalta. Olen täyttänyt praliineita nougat-täytteellä temperointikoneesta, sekä yhden kerran pursottamalla. Praliinien sulkeminen on oikeastaan ollut kaikkein mielekkäintä minulle ja jälki on hyvää. Nyt on vielä onneksi aikaa ottaa haltuun myös muottien valu täydellisesti!
Tryffeleiden dippausta ja kuorrutusta |
Työpäivät noudattavat aika pitkälti aina samaa kavaa, praliinien maut vain vaihtelevat. Perjantaisin työt lopetetaan jo kolmelta ja alkaa koko paikan armoton siivoaminen. Kaksi tuntia käytetään siihen, että kaikki paikat käydään läpi ja putsataan täydellisesti. Myös jääkaapeista otetaan kaikki hyllyt pois ja pestään niin sisältä kuin ulkoakin. Seiniä myöten paikka puhdistuu, onneksi suhteellisen nopeasti, sillä siivoojia on useampi. Joka perjantai harjoitteluun tulee nuori tyttö työmatoimiston kautta, sekä Kristofin isä Christiaan tulee myös auttamaan jynssäyksessä.
Kaunis Gent |
Viikonlopun vietin Lydien ja Christiaanin luona. Sunnuntaina kävimme Gentissä tutustumassa hieman kaupunkiin. Sää on ollut melko sateista ja kylmää, joten kaupunkikierroksemme oli suhteellisen lyhyt. Kaunis kaupunki, jossa on paljon keskiajalta asti säilyneitä kauniita rakennuksia ja linnoja. Muuten viikonloppu menikin lueskellessa ja lenkillä käydessä, illalla hyvää ruokaa ja muutama lasillinen viiniä. Lydie on mieletön kokki ja odotankin jo innolla seuraavaa viikonloppua kun pääsen taas hänen ruokapöytänsä ääreen!
Ihanan näköistä ja mielenkiintoista...
VastaaPoista