maanantai 23. tammikuuta 2017

Vähiin käy...

Tekemiäni suklaakahvipapuja
Kaksi viikkoa on jo mennyt, ja melko nopeasti! Viikonloppu meni jälleen Lydien ja Christiaanin luona Merelbekessä perjantai-illasta maanantaiaamuun. Lauantaina kävimme Lydien kanssa aamupäivällä toimittamassa suklaakahvipapuja asiakkaalle. Ko. asiakas omistaa pienpaahtimon ja heidän kahvejaan on myös myynnissä Kristofin puodissa. Viime viikon perjantaina tein yhteensä noin 8 kiloa näitä ihania suklaakuorrutteisia kahvipapuja, jotka toimitimme asiakkaalle. Iltapäivästä hyppäsimme junaan ja suuntasimme Brysseliin muutamaksi tunniksi ihmettelemään turistipaljoutta. Zelzate sekä Merelbeke ovat molemmat todella pieniä kaupunkeja, joten oli mukava päästä hetkeksi vähän isompaan kaupunkiin katsomaan ihmisvilinää. Olen käynyt noin 10 vuotta sitten Brysselissä, joten pieni reissu sinne riitti tällä kertaa.



Minä ja Lydie Brysselissä

Sunnuntaina lähdimme jälleen liikkeelle, tällä kertaa suuntasimme autolla kohti rannikkoa ja Pohjanmerta. Lydie ja Christiaan omistavat Middelkerkessä pienen kesäasunnon ja he halusivat näyttää sen minulle. Alueella oli todella rauhallista, mutta kesällä se täyttyy niin paikallisista kuin ulkomaalaisistakin turisteista. Kävimme kävelyllä rannalla, oli ihanan aurinkoinen sää ja paikka muistutti minusta Espanjan rantoja. Minulla ei ollut aavistustakaan, että Belgiasta löytyy tällaisia helmiä! Lounaan jälkeen hyppäsimme jälleen autoon ja suuntasimme vielä Bryggen kauniiseen kaupunkiin. Kävelimme ympäriinsä ihastellen kaupungin upeita rakennuksia ja tutkailimme suklaapuotien tarjontaa.

Middelkerke


Middelkerke

Ihana, upea Brygge

Auringonlasku Bryggessä

Belgiasta löytyy suklaapuoti joka nurkasta ja laatu vaihtelee paljon. Lydie kertoi minulle suklaiden eroja ja kuinka erotan tehtaassa tuotetun praliinin käsintehdystä laadukkaasta praliinista. Tutkailimme myös muutaman todella laadukkaan puodin valikoimaa ja Lydie osti tryffeleitä kotiin maisteltavaksi. Hän kertoi, että on hyvä aina silloin tällöin maistella muiden valmistajien tuotteita ja tutkia mitä makuja muilta löytyy. Näin pystyy löytämään itselleen sopivan raon, jolla erottua muista. Kilpailu on kovaa ja nykyisin joka kolmas haluaa ryhtyä suklaapuodin pitäjäksi. Ennen Belgiassa tarvittiin koululta todistus, että olet suorittanut opintoja suklaasta, jotta sait laittaa puodin pystyyn. Nykyisin vastaavaa ei enää tarvita, mikäli aiot työskennellä yksin. Tästä syystä markkinat ovat avautuneet monelle "amatöörillekin". Belgialaiset syövät suklaata todella paljon, joten asiakkaita riittää jokaiselle puodille. Suomessa on aivan erilaiset tottumukset suklaan syömiseen, mutta onneksi meilläkin on alettu arvostamaan enemmän artesaanisuklaita. Luulen, että markkinoilta löytyy Suomessa tilaa vielä useammille suklaapuodeille, ja toivon kovasti näkeväni alan kasvavan Suomessakin.

Tänään starttasi viimeinen viikkoni. Aamulla nappasimme Lydien kanssa Kristofin ja Jellen kyytiimme ja suuntasimme Antwerpeniin, jossa sijaitsee Chocolate World-tukkukauppa. Sieltä löytyy kaikkea, mitä suklaapuodin pitäjä tarvitsee. Hyllyt olivat pullollaan erilaisia suklaamuotteja sekä tarvikkeita. Esillä oli myös erilaisia temperointilaitteita ja muita suklaan käsittelyssä tarvittavia koneita ja laitteita. Nappasin mukaani esitteitä ja hinnastoja ison pinon. Niitä saatetaan tarvita vielä myöhemmin tänä keväänä...

Muottivalikoimaa Chocolate Worldissä

Printtikalvoja

Temperointilaitteita

Uusimpien muottien mallit suklaasta


Ehdimme tehdä töitä vielä muutaman tunnin iltapäivästä ja sainkin tehtäväkseni tehdä suklaamunia nougat-täytteellä. Myöhemmin tällä viikolla tulee asiakas, joka omistaa leipomon tässä lähellä ja hän haluaisi pääsiäiseksi myyntiin omaan liikkeeseensä pääsiäismunia joten teimme hänelle mallikappaleita. Tällä viikolla alamme tehdä jo hieman valmisteluja ystävänpäivää varten. Valoin tänään jo muutamia sydänmuotteja, joihin tulee sydänprintti. Nämä printit ovat mielestäni todella kivan näköisiä ja helppoja toteuttaa magneetti-muoteilla. Muoteista lähtee pohja irti, jolloin printtikalvon saa laitettua muotin pohjalle, ja pohja pysyy paikallaan magneetin avulla. Erilaisia printtejä oli Chocolate Worldissä paljon ja niitä pystyy tulostamaan myös itse syötävän musteen avulla. Kristofilla on tällainen tulostin joten katsotaan, mikäli ehtisin vielä tällä viikolla tehdä omat kustomoidut suklaani ;)

Tässä tämä kummallinen painekattila! Kristof pyöräyttää täytteen valmiiksi

Onnellinen suklaantekijä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti