|
Tekemiäni suklaakahvipapuja |
Kaksi viikkoa on jo mennyt, ja melko nopeasti! Viikonloppu meni jälleen Lydien ja Christiaanin luona Merelbekessä perjantai-illasta maanantaiaamuun. Lauantaina kävimme Lydien kanssa aamupäivällä toimittamassa suklaakahvipapuja asiakkaalle. Ko. asiakas omistaa pienpaahtimon ja heidän kahvejaan on myös myynnissä Kristofin puodissa. Viime viikon perjantaina tein yhteensä noin 8 kiloa näitä ihania suklaakuorrutteisia kahvipapuja, jotka toimitimme asiakkaalle. Iltapäivästä hyppäsimme junaan ja suuntasimme Brysseliin muutamaksi tunniksi ihmettelemään turistipaljoutta. Zelzate sekä Merelbeke ovat molemmat todella pieniä kaupunkeja, joten oli mukava päästä hetkeksi vähän isompaan kaupunkiin katsomaan ihmisvilinää. Olen käynyt noin 10 vuotta sitten Brysselissä, joten pieni reissu sinne riitti tällä kertaa.
|
Minä ja Lydie Brysselissä |
Sunnuntaina lähdimme jälleen liikkeelle, tällä kertaa suuntasimme autolla kohti rannikkoa ja Pohjanmerta. Lydie ja Christiaan omistavat Middelkerkessä pienen kesäasunnon ja he halusivat näyttää sen minulle. Alueella oli todella rauhallista, mutta kesällä se täyttyy niin paikallisista kuin ulkomaalaisistakin turisteista. Kävimme kävelyllä rannalla, oli ihanan aurinkoinen sää ja paikka muistutti minusta Espanjan rantoja. Minulla ei ollut aavistustakaan, että Belgiasta löytyy tällaisia helmiä! Lounaan jälkeen hyppäsimme jälleen autoon ja suuntasimme vielä Bryggen kauniiseen kaupunkiin. Kävelimme ympäriinsä ihastellen kaupungin upeita rakennuksia ja tutkailimme suklaapuotien tarjontaa.
|
Middelkerke |
|
Middelkerke |
|
Ihana, upea Brygge |
|
Auringonlasku Bryggessä |
Belgiasta löytyy suklaapuoti joka nurkasta ja laatu vaihtelee paljon.
Lydie kertoi minulle suklaiden eroja ja kuinka erotan tehtaassa
tuotetun praliinin käsintehdystä laadukkaasta praliinista. Tutkailimme
myös muutaman todella laadukkaan puodin valikoimaa ja Lydie osti
tryffeleitä kotiin maisteltavaksi. Hän kertoi, että on hyvä aina silloin
tällöin maistella muiden valmistajien tuotteita ja tutkia mitä makuja
muilta löytyy. Näin pystyy löytämään itselleen sopivan raon, jolla
erottua muista. Kilpailu on kovaa ja nykyisin joka kolmas haluaa ryhtyä
suklaapuodin pitäjäksi. Ennen Belgiassa tarvittiin koululta todistus,
että olet suorittanut opintoja suklaasta, jotta sait laittaa puodin
pystyyn. Nykyisin vastaavaa ei enää tarvita, mikäli aiot työskennellä
yksin. Tästä syystä markkinat ovat avautuneet monelle "amatöörillekin".
Belgialaiset syövät suklaata todella paljon, joten asiakkaita riittää
jokaiselle puodille. Suomessa on aivan erilaiset tottumukset suklaan
syömiseen, mutta onneksi meilläkin on alettu arvostamaan enemmän
artesaanisuklaita. Luulen, että markkinoilta löytyy Suomessa tilaa
vielä useammille suklaapuodeille, ja toivon kovasti näkeväni alan
kasvavan Suomessakin.
Tänään starttasi viimeinen
viikkoni. Aamulla nappasimme Lydien kanssa Kristofin ja Jellen kyytiimme
ja suuntasimme Antwerpeniin, jossa sijaitsee
Chocolate World-tukkukauppa.
Sieltä löytyy kaikkea, mitä suklaapuodin pitäjä tarvitsee. Hyllyt
olivat pullollaan erilaisia suklaamuotteja sekä tarvikkeita. Esillä oli
myös erilaisia temperointilaitteita ja muita suklaan käsittelyssä
tarvittavia koneita ja laitteita. Nappasin mukaani esitteitä ja
hinnastoja ison pinon. Niitä saatetaan tarvita vielä myöhemmin tänä
keväänä...
|
Muottivalikoimaa Chocolate Worldissä |
|
Printtikalvoja |
|
Temperointilaitteita |
|
Uusimpien muottien mallit suklaasta |
Ehdimme tehdä töitä vielä muutaman tunnin
iltapäivästä ja sainkin tehtäväkseni tehdä suklaamunia
nougat-täytteellä. Myöhemmin tällä viikolla tulee asiakas, joka omistaa
leipomon tässä lähellä ja hän haluaisi pääsiäiseksi myyntiin omaan
liikkeeseensä pääsiäismunia joten teimme hänelle mallikappaleita. Tällä
viikolla alamme tehdä jo hieman valmisteluja ystävänpäivää varten.
Valoin tänään jo muutamia sydänmuotteja, joihin tulee sydänprintti. Nämä
printit ovat mielestäni todella kivan näköisiä ja helppoja toteuttaa
magneetti-muoteilla. Muoteista lähtee pohja irti, jolloin printtikalvon
saa laitettua muotin pohjalle, ja pohja pysyy paikallaan magneetin
avulla. Erilaisia printtejä oli Chocolate Worldissä paljon ja niitä
pystyy tulostamaan myös itse syötävän musteen avulla. Kristofilla on
tällainen tulostin joten katsotaan, mikäli ehtisin vielä tällä viikolla
tehdä omat kustomoidut suklaani ;)
|
Tässä tämä kummallinen painekattila! Kristof pyöräyttää täytteen valmiiksi |
|
Onnellinen suklaantekijä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti